Hey all,

today we announced our partnership with Universal Music.

Not only will our physical distribution in Belgium & Luxemburg be handled by the world strongest distributor, but we will also collaborate in order to find new business models and other experiments, and apply our joint expertise into new digital launches to connect with fans. I’m a very strong believer that our model will be the best model for finding, financing and releasing talent – and one of the key elements remains having a strong distribution. That’s exactly what we’ll do together. I’m actually pretty impressed by the complementarity and the will to create innovative models. NL Press Release below.

It’s also very interesting to see that across Europe, 3 streaming services will launch at nearly the same time: spotify, deezer and we7. Unsure what the financial benefits will be, but it’s sure that part of fans are preferring access to ownership. I’ll share our results and tests on streaming regularly in this learning period. But if it is any like what I’ve seen in Scandinavia, it will be pretty impactfull and impressive.

bart.

 

PERSBERICHT: 8.nov.2011
Universal Music & SonicAngel
verenigen de krachten


 

 

 

Universal Music, ’s werelds grootste platenmaatschappij met artiesten als Lady GaGa, U2, Rihanna en Metallica, gaat intensief samenwerken met SonicAngel, het bruisende label van boegbeelden Maurice Engelen en Bart Becks, dat muziek en technologie combineert.

Universal Music zal in België en Luxemburg exclusief de distributie verzorgen van de fysieke album en single releases van SonicAngel,  en krijgt de optie om voor bepaalde projecten de samenwerking uit te breiden naar een licentie. SonicAngel zal zelf haar eigen digitale exploitatie uitbaten en verder uitbouwen. De krachten worden ook op andere vlakken gebundeld. Zo zal er bij Universal Music een beroep gedaan kunnen worden op de expertise van SonicAngel wat digitale marketing betreft, en starten beide labels ook een gemeenschappelijk initiatief rond nieuwe modellen inzake muziekdistributie en –verkoop.

“Sinds de oprichting van SonicAngel in 2010, hebben we deze nieuwe speler op de markt nauwlettend gevolgd. Hun innoverende aanpak rond digitale marketing en sterke virale campagnes, zorgen voor een frisse wind in de muziekwereld, waar er vaak op een wat stereotype manier promotie wordt gevoerd. Naast de know-how van SonicAngel wat het digitale aspect betreft, hebben ze naturlijk ook een sterk artiestenbestand, met voorop Tom Dice, maar ook nieuw talent, zoals mastercab, Vienna, Airis, Barefoot & The Shoes, Mathieu & Guillaume en BAB. Dat de muziekindustrie het moeilijk heeft, dat weet iedereen, maar stilstaan is achteruitgaan en daarom gaan we ook samen met SonicAngel de strijd aan en zoeken naar nieuwe mogelijkheden om muziek op een legale manier aan de man te brengen”, aldus Patrick Busschots (Managing Director – Universal Music Belgium)

“We zijn verheugd met deze samenwerking en zien uit naar de strategische samenwerking op de verschillende domeinen. Universal Music is een onmiskenbare kracht in de muziekbusiness, en  er is een grote complementariteit tussen beide teams. Dat we voor de distributie van onze fysieke producten nu het brede netwerk van Universal Music ter beschikking hebben, is een heel belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van ons label. We gaan voor een gezamenlijke toekomstwerking, waarbij experimenten en vernieuwing niet uit de weg zullen gegaan worden”, zo zeggen Bart Becks en Maurice Engelen (Oprichters SonicAngel).

De eerste projecten waarvoor beide labels de krachten zullen bundelen, zijn de album releases van SonicAngel artiesten mastercab en Tom Dice (respectievelijk najaar 2011 en voorjaar 2012), alsook de lokale lancering van nieuw werk van Universal artiesten Rihanna en Rammstein.

——————————————————————

NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie:
Universal Music Belgium: Dirk Van der Auwera -dirk.van.der.auwera@umusic.com – GSM:0497/52.71.47
SonicAngel: Femke Mussels – femke@sonicangel.com– GSM: 0471/73.31.72