It’s amazing how quickly Tom Dice his funding is going. Over 55% in a matter of days is also for us an incredible sign of encouragement.
His previous album did amazing for the fans.

1 FanShares on SonicAngel costs 10 EUR, and gives:
- a full download of the albumhttp://www.flyingchaz.com/wp-admin/post.php?post=1296&action=edit&message=6
- 1 free ticket for the release party of the album
and a share of the profit. The previous album returned 26+6,8 EUR already. That’s 32,8 for every 10 EUR.
That for sure beats the stock market nowadays!!!
You can still buy FanShares of Tom Dice here: http://www.sonicangel.com/artist/tomdice

It has been a busy week:
- Tom Dice is in funding since a couple of days (press release in dutch here below, for those interested).
- We’re launching in Germany (thursday) and France (friday) (click the tabs right on http://www.sonicangel.com)
- 2 new bands came on our funding platform: Shellcase and The Fortunate Few.
- Airis her single is doing amazing, Tom Dice is still number 3 in wallonia and keeps huge numers in France
- 7 artists are recording singles or albums
- we launched SonicAngel Classic, a close partnership with KlaraFestival – check it out at: http://klarafestival.sonicangel.com
- we’re finishing an amazing Lords of Acid album. This sounds soooo good, you’ll love it.

Next week, Mathieu & Guillaume will be featuring the very best funding video I’ve ever seen.

Now off to Berlin, where I’m launching SonicAngel Germany at the PopKomm conference + sit on a panel on the future of music and the possibilities of crowdfunding. 2nd time Berlin in a month or so. Love it!!

bart

FanFunding tweede album Tom Dice op SonicAngel loopt als een trein
– In enkele dagen reeds meer dan 50% volstort via de fans –

Tom Dice en SonicAngel hanteren opnieuw dezelfde principes voor het financieren en het lanceren van het tweede album. Het principe is eenvoudig: enerzijds kunnen de fans SonicAngel FanShares kopen, anderzijds zijn er weer een aantal exclusieve extra’s.

Een SonicAngel FanShare houdt in dat je voor 10 € recht hebt op een volledige digitale download van het album. Daarnaast krijgt iedere persoon ook een toegangskaart voor de releaseparty van het album. Bovendien wordt de winst van het album gedeeld met de fans.
Het eerste album ‘Teardrops’ bracht ondertussen reeds 32,8 €  per SonicAngel Fanshare op.

  • 26 € Eerste uitbetaling voor periode mei – oktober 2010 ,
  • 6,8 € Tweede uitbetaling voor het daaropvolgende semester.

Elke 6 maanden worden de resultaten gedeeld met de fans.

Daarnaast zijn er weer een beperkt aantal exclusieve producten, zoals bedrijfsconcerten aan 50% (slechts 5 beschikbaar), het bijwonen van een repetitie van de band, gesigneerde albums of het schrijven van een persoonlijk nummer.

Het principe van FanSharing blijft groeien. Bij SonicAngel zijn ondertussen 16 van de 17 bands die voorgesteld werden totaal gefinancierd, een succesratio van maar liefst 94%. Ook The Fortunate Few (die met Marillion reeds een eerste succes scoorden op Radio1) staan sinds begin deze week op het SonicAngel platform, naast de Amerikaanse Cynergy67 (55%) en het Vlaamse Newton (27%).

De eerste buitenlandse SonicAngel band – het zwitserse BAKXIII - haalde deze week hun totale funding op en is klaar om de studio in te duiken voor de opname van hun album. Perfecte timing voor de lancering van SonicAngel in Duitsland, waarvoor nu donderdag 8 september 2011 het officiële startschot zal worden gegeven door Bart Becks tijdens een persconferentie op de internationale PopKomm beurs in Berlijn.

Maar SonicAngel beperkt zich niet enkel tot Pop en Rock artiesten. Zo lanceerden we eind vorige week, in samenwerking met het KlaraFestival een gelijkaardig initiatief voor jonge klassieke muzikanten van 16 – 26 jaar. Meer hierover over http://klarafestival.sonicangel.com.

Bart Becks & Maurice Engelen, oprichters van SonicAngel, verwoorden het als volgt: “Het succes van SonicAngel bewijst dat crowdfunding meer en meer zijn ingang begint te vinden als een alternatieve financieringsmethode voor de creatieve industrie. Tom Dice, de eerste artiest die we op deze manier lanceerden, is zo de trekker geworden van een groot aantal jonge talenten die nu gelanceerd worden. Barefoot & The Shoes, Airis (nu in de charts), BAB, Mathieu & Guillaume, mastercab (de afrekening), VIENNA (winnaar music exposure awards), RadicalG (albumlancering op donderdag 8 mei) en een heel aantal anderen geven aan dat de combinatie van sociale media, een alternatieve financieringsmethode en innovatieve marketing een nieuw model voor de toekomst kan worden. “.

Praktisch:
Meer info op http://www.sonicangel.com/docs/nl/press

Tom Dice

Mathieu & Guillaume

Samenwerking Klarafestival en SonicAngel

Perscontact:
Femke Mussels, + 32 471733172 – femke@sonicangel.com
Bart Becks, +32 477 62 65 74 – bart@sonicangel.com